Help

Accesarea platformei pentru funcția de bază se realizează după cum urmează:

 • din pagina principală a site-ului, prin butonul INTRĂ PE PLATFORMĂ;
 • din bara de sus-stânga, prin butonul Marketplace;
 • direct, la adresa https://app.agroleader.eu.

Deschiderea, accesarea unui cont:

 1. Accesarea platformei;
 2. Tab-ul CREEAZĂ-ȚI CONT (în dreapta celui de LOGIN);
 3. Introduceți adresa dvs. de e-mail și alegeți o parolă;
 4. Verificați căsuța dvs. de e-mail, unde veți găsi un e-mail cu link-ul de activare al contului;
 5. Autentificați-va în platformă cu e-mail-ul dvs. și cu parola aleasă, unde vi se vor solicita mai mult detalii (CUI firma/PFA, numărul de telefon, numele și prenumele persoanei de contact).

Deschiderea unei poziții de vânzare sau cumpărare – numită generic ”Ofertă”

 1. Odată autentificat în platformă, puteți vedea toate anunțurile – OFERTELE DE VÂNZARE și OFERTELE DE CUMPĂRARE;
 2. Dacă nu găsiți o poziție de VÂNZARE / CUMPĂRARE, aveți opțiunea de a deschide una nouă apăsând butonul de sus ADAUGĂ O OFERTĂ;
 3. Vi de vor solicita Detalii generale și Detalii logistice;
 4. După completarea câmpurilor, veți putea apăsa pe butonul PUBLICĂ OFERTA (trebuie sa apară pe fond portocaliu, după ce câmpurile au fost completate).

Ce se întâmplă cu ofertele de VÂNZARE/CUMPĂRARE?

 1. În sprijinul utilizatorilor, operatorii platformei analizează în timp real toate ofertele de vânzare și de cumpărare pentru a le onora cât mai repede.
 2. Potrivirea unei ofertele de vânzare cu una de cumpărare se poate face si de către utilizator, dacă acesta își găsește singur contrapartida în listă.
 3. După pasul 1. sau 2., are loc licitația (moment în care utilizatorii încă nu se cunosc, dar își pot transmite mesaje, moderate de platformă).
 4. Dacă termenii sunt acceptați (cantitate, preț, etichetă produs, proximitate etc.), ambele părți vor primi o notificare privind comisionarea *.
 5. Imediat după confirmarea plății comisionului, cele două parți sunt puse în legătură si se transmite contractul pentru achiziția mărfii.
 6. În cazul în care tranzacția (cu cereale) nu are loc, suma achitată platformei este returnată utilizatorilor.

* Comisionarea este aplicată la cantitatea de cereale tranzacționată și se calculează după următorul algoritm: atât furnizorul, cât și cumpărătorul plătesc 0,5 euro/tonă, pentru primele 80 de tone și 0,1 euro/tonă pentru fiecare tonă în plus. Plata se face în lei, la cursul BNR. Calcule promoționale sunt considerate.